Здравословен хляб


Хляб, обогатен със селен, е най-новата разработка на учени от Пловдив. Продуктът вече е предизвикал огромен интерес не само нас, но и в Гърция и Турция.
Новият хляб съдържа фибри и органичен селен, който е активен антиоксидант и се прилага за профилактика на ракови заболявания на белите дробове, на стомаха, яйчниците, млечните жлези и простатата, обясняват учените. Хлябът е добър и за пациенти с инфаркт, инсулт или стерилитет, защото е доказано влиянието му при образуването на тестостерон и сперматозоиди. Според специалистите дневната норма на възрастен човек е между 80 и 150 грама на денонощие, като хлябът може да се консумира и от деца. Доказано е, че почвата на целия балкански полуостров страда от недостиг на селен, което се отразява и на продукцията на жито, а оттам и на хляба и тестените произведения в храна ни.

framar.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>