Защо много от нас имат хрема

422942_2534525369970_1699696943_nЗащо много от нас имат хрема? ДА ПОЧИСТИМ СОБСТВЕНИЯ СИ ДОМ  – ТЯЛОТО, ЗА ДА НЕ СТРАДАМЕ ОТ ЧЕСТИ НАСТИНКИ

Всички си мислим, че хремата я прихващаме от някой друг, който като е кихнал или е подсмърчал  в близост, … и хоп болестотворните микроорганизми са в нас и те ни карат да извадим носните кърпички и да духаме с носовете си, докато почервенеят като камби.

Така е по-лесно – да търсим причината другаде! Като започнем да кихаме, смъркаме и т.н., си казваме обикновено, че някой си ни е заразил.

Да, на-кихал ни е по въздушно – капков път болестотворните микроорганизми, но защо те пируват в нашия организъм вместо да напуснат дома ни като неканени и недобре дошли за гости?

В този ред на мисли, бих искала да продължа, че основната причина за нашите настинки, не са микроорганизмите, а нарушения химически баланс на организма!

Когато го нарушим, тогава, именно тогава се създава благоприятната среда – почва, където попадат микроорганизмите и да се развият, така добре, докато ни повалят на легло с температура и треска.

– „Микроорганизмите ни били “ виновни“! – Да, те са, защото вече написах: – „Така е по-лесно!“!

Но, като че ли нищо не правим за болестното си състояние…Всеки един от нас със своята си индивидуалност определя какво да бъде състоянието му!

Нареждаме трапезата и сядаме да лапаме всичко каквото решим, а понякога (или много често), дори и не сядаме, а направо от хладилника…

Правим комбинацията от каша от недобре смлени храни – боклуци и вместо да захраним организма си, ние трупаме отпадъци, като че ли сме, не кофи с такива, а цели контейнери дори.

И, след това чакаме някой да ги изхвърли, но няма кой и когато дойде и нещо отвън (от други източници) и мръсотията надхвърли лимита, носовете започват да текат; кихаме; гърлото ни дразни, като че ли някой ни дере с нокти и т.н.

Развиваме мръсното състояние на дома си (тялото), което благоприятства да сме податливи на чести хреми по време на епидемии.

На тези от нас, които чистят дома си (тялото) се чувстват недокоснати от тези хреми и др.

Всяка хрема ни подсказва, че дома ни (тялото) е мръсно и трябва да се почисти.

Когато имаме и висока температура, загубим апетит, отпаднало ни е, природата ни подсказва, че грешим и е добре да отстраним това, което е ненужно, мръсно и болно в нас.

Най-добре е да престанем да се храним, да пием повече вода и да преминем на плодово пречистване.

Можем да хапваме плодове през два-три часа, колкото ни иска организма в този период (той знае колко) и така няколко дни до седмица дори, ако усещаме, че това не ни стресира психически.

Можем да сменяме плода, но за даден ден да е само от един вид.

След  пречистването трябва да се захраним като се консултираме със специалист, за да не направим поредната грешка.

Но, най-доброто за всеки един от нас е да живеем така, че хремата и като цяло настинките, да не посещават дома ни! Има ли хрема – дома ни е мръсен! Вече знаем какво да правим, нали!?

Статията подготви: Диетолог Екотерапевт – Теодосия Станева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>