Защо да отслабнем

– Защо да отслабнем? Да си зададем този въпрос!

– Много сме дебели? Всички спазват диети и ние така? Дрехите ни са достатъчно тесни или не влизаме в размера им изобщо? Ще имаме сватба? Никой не ни харесва? Привличат ни “ красивите “ момичета от рекламите? Искаме да сме като тях? Болни сме? Или усещаме, че предизвикваме все повече болестта? Защо искаме да отслабнем? Ако, ЗНАЕМ защо, ще го направим!

Много приказваме, питаме тук и там, четем какво ли не, ровим като къртици и не правим нищо, освен да мрънкаме и все нещо да ни пречи. Време е да разтворим сетивата и ръцете и да си кажем: Искам да отслабна, защото…

§ съм достатъчно дебел/а за да се гледа огледалото в мен – дори и огледалото като предмет не е нужно да увеличава размера си и да се настройва с нас, заради неразумността ни… ( Ако звучи прекалено от моя страна е защото истината иска да бъде лъжа от ваша страна, а аз просто ВИ ОБИЧАМ!!! ).

§ краката така ме болят…

§ отпред – на тялото ми се оформят тераси. Колко са етажите? ( Ако звучи прекалено от моя страна е защото истината иска да бъде лъжа от ваша страна, а аз просто ВИ ОБИЧАМ!!! ).

§  …

Дали под формата на шега или думата – истина, сега – ние трябва да решим: Как да се отнасяме към себе си? Защо сме с наднорменно тегло?

Да попитаме много пъти и да дадем много отговори, докато стигнем до този, който да ни създаде реалната цел в съзнанието – да го проектираме мислено; да нарисуваме картината в пространството, на лист,… и да я материализираме със себе си!

Ясната цел води до реалната действителност! Напишете Я в ума си ( дайте визия и на лист ): o Дебелите хора са… ( Тук допишете ). o Когато съм пълен/на… ( Тук допишете ). o Слабите хора са… ( Тук допишете ). o Когато отслабна… ( Тук допишете ).

Пример с: o Когато отслабна ( Тук допишете ).

Първи вариант: Когато отслабна… и погледна в огледалото ( и то ще се зарадва ) ще искам и други да ме видят, защото ще мога да облека онзи панталон, който си харесах, но на манекена – на витрината ( за мен трябваше по-голям размер ) и тъжно го оставих на закачалката… ( прибрах се и “ нападнах “ хладилника )…

Втори вариант: Когато отслабна… и отида на интервю за работа – имам по-големи шансове да съм от избраните! Ще мога да покажа, че знанията ми имат и реална визия, т.е. да съм умен/а не означава, че трябва да бъда неразумен/а към тялото си, респективно здравето си! И, така ще имам работа и ще се радвам на визията си – две в едно! А, колко по-чисто и здраво ще е тялото ми…

Пример с: o Слабите хора са ( Тук допишете ).

Слабите хора са…с възможности да влязат къде ли не: и в дрехи и в пространства и във витрини…При тях се очертава талия, а гърди и стомах не се сливат, тялото се удължава и т.н.

Това са само примери, но те могат да насочат и да ни отведат до точното място, но можем да стигнем и само до там, да ослабнем и да очакваме, че само в това се състои смисъла на усилията ни, а не в продължението натам…

o Колко е хубаво да изглеждам и да се чувствам добре и да знам как да го направя!!! ( Тук помечтайте и проектирайте, както посочих по-горе и ще стигнем до следващото стъпало! J )

Нека изкачваме стъпалата по едно и да разбираме, че сме в равновесие на всяко едно от тях, и така да продължаваме…! Ще ВИ дарявам към последващото стъпало – стъпка по стъпка!

Очаквайте продължението: „ Как моят организъм се справя с излишните килограми, когато намалявам теглото си разумно и с любов? “!

Статията подготви: Диетолог Екотерапевт – Теодосия Станева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>