Защита на личните данни

bulgarflagПри подаване на заявление за издаване на виза, давате съгласието си личните Ви данни, вписани в това заявление, да бъдат предоставени на компетентните органи в Република България и обработени от тях, за целите на решението по него. Тези данни могат да бъдат включени и съхранявани в бази данни.

Обработването на личните Ви данни се осъществява при спазването на действащата правна уредба (Закон за защита на личните данни и Наредба № 1 от 07.02.2007 г. за минималното ниво на технически и организационни мерки и допустимият вид защита на личните данни) и вътрешните правила на Министерството на външните работи.

Прилагат се стриктни организационно-технически мерки за защита на Вашите лични данни от неправомерен достъп, повреждане, изгубване или унищожаване.

Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) е независим български държавен орган, който осъществява защитата на лицата при обработването на техните лични данни и при осъществяването на достъпа до тези данни, както и контрола по спазването на Закона за защита на личните данни.

Съгласно действащото Споразумение между МВнР и КЗЛМ за взаимодействие и сътрудничество в областта на защита на личните данни от 19.01.2010 г., КЗЛД осигурява, а МВнР се задължава да предоставя информация, чрез задграничните представителства, на обществеността, засягаща правото на достъп до лични данни, както и информация относно правото на обжалване пред КЗЛД. /www.mfa.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>