Започва процес срещу българин, обезглавил британка в Испания

índiceБългаринът Деян Деянов ще бъде изправен днес пред съда в Санта Крус де Тенерифе по обвинение в жестоко убийство на 60-годишна британка. Прокуратурата ще поиска присъда от 20 години затваряне в клиника за психично болни, защото 29-годишният мъж страда от хронична параноидална шизофрения.

На 13 май 2011 г., петък, той влиза в магазин в курорта Лос Кристиянос на Канарските острови и убива Дженифър Милс-Уестли. Деянов поискал голям нож, след което я намушкал, отрязал главата й и тръгнал с нея по улицата. Свидетели твърдят, че го чули да казва “Бог е на земята”.

Британката живеела на острова след пенсионирането си, а българинът е бил лекуван за заболяването си, включително във Великобритания и на Канарските острови.

Очаква се защитата на Деянов да заяви, че той не носи отговорност за престъплението заради психическото си състояние. /dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>