Започва Международният фестивал за испанска музика и танц “Abanico”

0978333001490342765_601411_600x458От 24 до 26 март ще се проведе шестото издание на Международния фестивал за испанска музика и танц „Abanico”, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Фестивалът се организира от Музикална агенция „Artvoices” с директор Росица Йорданова, с подкрепата на Отдела по образование към Посолството на Кралство Испания, Института „Сервантес”, Район „Оборище” на Столична община и 164-та Гимназия „Мигел де Сервантес”.

В шестото издание на фестивала ще участват инструменталисти, певци, вокални групи и танцьори от България, Румъния, Македония, Италия, Испания, Португалия, Сърбия, Хърватия, Молдова и Швейцария. Младите изпълнители ще бъдат оценявани от международно жури от утвърдени музиканти, композитори, вокални педагози и музикални продуценти.

Фестивалът започва на 24 март от 11.30 часа със среща на кмета на Район „Оборище” Васил Цолов, с изпълнителите от чужбина, журито и водачите на делегации в театралната зала на 164-та Гимназия „Мигел де Сервантес”.

Програмата ще продължи в кино „Влайкова” с конкурса за инструменталисти, на 25 март ще се пренесе в зала 11 на Националния дворец на културата, където ще се проведе конкурсът за певци и танцьори.

Гала концертът и награждаването на лауреатите във всички категории е на 26 март от 16.30 до 19.30 часа в зала 11 на НДК.

© Actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>