Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов разговаря с генералния секретар на Парламентарната група на Испанската народна партия

v-ispaniq-cvetanov-razgovarq-i-s-hose-bermudes-de-gastro-fernandes-429648Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов разговаря с генералния секретар на Парламентарната група на Испанската народна партия Хосе Бермудес Де Гастро Фернандес.

Срещата се проведе в рамките на Конгреса на Partido Popular в Мадрид. Като председател на Парламентарната група на ГЕРБ в 43-тото Народно събрание Цветанов обясни, че ГЕРБ е била най-голямата група в парламента. “В последното Народно събрание имаше цели 8 парламентарни групи и ние успяхме да работим в диалог с всички, въпреки трудностите и различията”, подчерта Цветанов.

Цветан Цветанов призова Хосе Бермудес Де Гастро Фернандес за засилване на комуникацията между националните парламенти на България и Испания във връзка с предстоящото председателство на ЕС, което предстои да поеме България през 2018 година. “Трябва да си помагаме и да работим в интерес на гражданите, без значение къде живеят и работят те.  Има много голяма българска общност в Мадрид, Валенсия и Сеговия. Уверен съм, че с общи усилия ще подобрим значително условията им за живот”, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Хосе Бермудес Де Гастро Фернандес изрази задоволството си от срещата с Цветанов и заяви, че ще се радва Испанската народна партия и ГЕРБ да продължат доброто си сътрудничество. Двамата договориха двете партии да обменят опит и експертни мнения по важни секторни политики.

Новини.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>