Задържаният с кокаин кораб в Испания е на бургаска фирма


Бургаската корабна компания е собственик и мениджър на кораба, в който испански полицаи откриха кокаин – на около 80 км от град Кадис. Корабът “Свети Николай” е арестуван с целия екипаж, включително 21 българи, предаде БТА. Пред агенцията управителят на корабната компания “Сийборн трейд” Дойчин Дойчев коментира, че екипажът е съставен основно от моряци от Бургас и Варна.

Доколкото си спомням по памет, капитанът е от Варна, каза Дойчев. Той обясни, че ден преди задържането от фирмата му загубили връзка с плавателния съд.

След информацията за акцията от компанията изпратили официално запитване до испанските власти. По телефона капитанът на пристанището в Кадис ми каза само, че се води разследване, заяви още Дойчев.

В следобедните часове на деня Дойчев обеща повече информация по случая.

Фирма “Сийборн” се намира на улица “Хан Крум” 40 в Бургас. Компанията се занимава с морски превози, корабен мениджмънт и агентиране. В офиса уточниха, че не са оторизирани да дават мнение, становище и изявление за медиите.

Никой не потвърждава дали някое от семействата на задържаните българи вече са известени от испанската полиция за ареста. Дойчин Дойчев притежаваше и потъналия в Азерско море в началото на 2008 година кораб “Ванеса”.
/dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>