Зависимоста от интернет води до емоционални и душевни проблеми

Относно пристрастяването към виртуалното пространство в професионалните среди има различни мнения по въпроса дали е отделно заболяване или е резултат от други проблеми на личността като депресия, невъзможност за социално общуване в реалния живот. Негативните последици са психологически, физически, такива, които се отразяват на живота на човека в обществото. Те са изолацията, емоционалната бедност и липса на възможност за справяне на човек в реалния живот. Чисто физическите резултати от седенето с часове на едно място са свързани с проблеми със зрението, опорно-двигателния апарат, промени в теглото – рязко отслабване от неприемането на храна или обратното – затлъстяване от тъпченето с некачествена храна при яденето с едната ръка върху мишката.

В социален план последствията могат да са разпадане на връзки, поради невъзможност човек да излезе от виртуалния свят; при подрастващите – неумения за качествено общуване и създаване на реални приятелства и контакти; и не на последно място сексуални проблеми като резултат от този начин на живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>