ЗАБОЛЯВАНИЯ, ПРИЧИНЕНИ ОТ ПОТОК НА КИЛОГРАМИ В ТЕЛАТА НИ

Заболявания, причинени от поток на килограми в телата ни – Колко над теглото сме вече?

– Толкова, колкото сме поискали… Килограмите в повече не са само дефект на визията!

Те са определящи ни като хора, натрупали бреме – заболявания…

Когато сме с наднормено тегло, дейността на сърцето се затруднява.

Неговата лява камера е в тежко положение от огромното количество кръв, което трябва да изпомпва.

Това количество се е увеличило, защото е необходимо да се храни и мастната тъкан, която е с голям процент в общата телесна маса.

Когато се движи тялото ни, натоварването върху лявата камера се увеличава още. Увеличено е кръвното налягане, което е почти винаги факт, когато килограмите са много повече. Сърцето е притиснато от доста пълна мастна торбичка, която пречи на движението на камерите му. Настъпват и атеросклеротични промени на кръвоносните съдове, които хранят сърдечния мускул. Така се нарушава снабдяването на сърцето с кислород и хранителни вещества. Ето я, исхемичната болест на сърцето, която чуваме много често като понятие, което е поразило наш близък човек.

Трупат се мастите, трупат се… Разширяват се вените ни… Колко често чуваме и понятието хемороиди с редица усложнения като кръвоизливи, язви и тромбофлебит. В кръвоносните ни съдове са се образували съсиреци. – Диабет! – А, колко често от хората с наднормено тегло са се срещнали в това положение на ненужен дискомфорт?

А, подаграта? – Добре ни е когато лапаме и натъпкваме в стомасите храната, която ненужна е на природата в нас.

Не можем да дишаме добре. Не ни достига кислород! А, той ни държи будни и жив организма. Спи ни се, та то за друго имаме ли сили? Натоварват се ставите.

Гръбначният ни стълб и долните крайници са подложени да носят свръх товар всекидневно, по няколко часа. Те се унищожават бързо.

От там идва и друго понятие в медицината: остеоартроза. Износва се ставният хрущял и в продължение на времето идват и промените.

Това вече не са нашите стави и ние сме си създали “ комфорт “, от който ни заболява все повече, че не можем да се движим добре и ограничаваме съответно нормалните си движения – създали сме се непълноценни! Изпотяваме се много и все по – неприятно… Храносмилателната ни система е в дисбаланс!

Черният дроб е обвит с тлъстини, трупат се камъни в жлъчката и в дебелото черво, червата ни линеят, панкреасът не функционира нормално и т.н. и т. н.

Рак на дебелото черво, на простатата, на жлъчния мехур, на панкреаса, на млечните жлези, на яйчниците, на шийката на матката и т.н. – голям риск сме поели да стигнем до тях!

– А, колко сме нещастни, когато се погледнем в огледалато и колко лесно се хващаме в това, че сме изпаднали в депресия.

Понякога става много тежко състоянието ни и вече като, че ли се загубваме изцяло в тази мазнина – килограми в повече…

Да излезем от този порочен дискомфорт и да дадем нужното: – дишаме дълбоко – очистваме телата – захранваме ги с живи храни и снабдяваме с чиста течност… – ще се движим свободно и ще ни е леко – ставите могат да ни носят всеки ден… Да променим мисълта, че така ще тръгнем към грацията на тялото си! И, здрави сме!

Статията подготви: Диетолог Екотерапевт – Теодосия Станева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>