Забележителности в Алмерия

10Арабите нарекли града Almería Al-Mariyya, което означава “огледало на морето”. В този слънчев град определено се усеща ориенталска атмосфера, което се дължи на къщите в марокански стил и на крепостта Алкасаба. Връзката със Северна Африка е запазена и от Алмерия има редовни фериботи до Мароко и Алжир. Ето и списък с някои от забележителностите на града:

Алкасаба

Забележителности в Алмерия, Испания

Алкасаба е крепост от X в., към която били изградени площади и градини. В скалите отдолу са издълбани пещерни къщи и оттук се откриват страхотни гледки към града и към пристанището. Освен това посетителите непременно трябва да се насладят на легендарните залези.

Катедралата

Забележителности в Алмерия, Испания

Със своите кули и яки стени, катедралата от XVI в. е служила като крепост срещу набезите на пирати от Северна Африка. Интериорът й пък е изключително просторен.

Арабските цистерни

Забележителности в Алмерия, Испания

Това са отлично запазени от XI в. марокански водни цистерни, които били част от водоснабдителната система, с която се осигурявала вода за жителите на Алмерия и за войските.

Арената за борба с бикове

Забележителности в Алмерия, Испания

Арената е разположена в Рокетас Де Мар и отваря врати през 2002 г. Днес тя се използва не само за борба с бикове, но и за концерти, изложби и всевъзможни събития. Посетителите имат възможност да разгледат изложбите в музея за бикоборство.

Снимачна площадка за уестърни

Забележителности в Алмерия, Испания

В пустинята извън Алмерия са заснети безброй филми и клипове – от „Лорънс Арабски“ и „За шепа долари“ до рекламите на Pepsi с Дейвид Бекъм. Старите снимачните площадки днес са превърнати в тематични паркове.

Природен парк „Cabo de Gata-Nijar“

Забележителности в Алмерия, Испания

Природен парк „Cabo de Gata-Nijar“ е разположен на площ от 34,000 хектара и обхваща красиви девствени плажове, лагуни, където могат да се видят много птици, и планини, чиито очертания стигат до морето. До селата и до оживения град Мохакар може да се отиде с автобус. Възможно е също така туристите да опознаят района, като вземат колело или кола под наем.

Клуб „The Island Diver“

Забележителности в Алмерия, Испания

Добра идея е човек да разгледа крайбрежието на Алмерия на яхта и в това отношение обиколките, предлагани от клуб за ветроходство и гмуркане „The island Diver“, определено си заслужават. Клубът предлага посещение на природен парк Cabo de Gata, по време на което екипажът, състоящ се от моряк, биолози и водолази, ще ви разкаже повече за парка.

Музей на Алмерия

Забележителности в Алмерия, Испания

В музея са изложени най-разнообразни археологически находки от региона, както и различни етнографски предмети.

Център за изкуства

Забележителности в Алмерия, Испания

Центърът за изкуства е отворен от 1998 г. и в него могат да се разгледат както постоянни изложби с творби на модерното изкуство, така и временни изложби. Понякога тук се провеждат и други културни събития.

Дом на киното

Забележителности в Алмерия, Испания

Домът на киното се помещава в къща в покрайнините на града и е отлична дестинация, особено за запалени почитатели на киното. Интересно е да се отбележи, че Джон Ленън е живял тук в продължение на няколко месеца. /Иди.бг/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>