Енергетичен дисбаланс – болка и лечение

Недостатъчност на енергия е в основата на множество заболявания на храносмилателната, отделителната, нервната, хормоналната система и сърдечно-съдовата система.

Когато организмът на човека функционира нормално, генерирането на енергия и нейните трансформация и изразходване се контролират от висшата нервна система на две равнища: клетъчно и общо организмово. Така произведената енергия, както и употребената са подчинени на закони, чрез които човек може да съществува в хармония и да живее в здраве. Но това е, докато някой от контролните механизми на биоенергетичната машина не направи отклонение и не започне да произвежда по-малко или повече енергия. Тогава се нарушава хармонията в протичането на метаболитните процеси в отделните органи или в организма като цяло.

Причините може да се дължат на различни фактори.

При състоянията на страх и стрес чрез взаимодействието на човека с човека и околната среда, много често се стига до преразход на енергия и това се отразява видимо на нервната система.

При прекалено изтощение на организма от прием на неусвоима храна и други дроги, с нарушен биологичен ритъм на същите, както и на сън, движение, дишане и обезводняване се стига до недостиг на енергия, при което се намалява проводимостта на някои неврони. Могат да настъпят морфологични изменения на ниво тъкан, клетка и цял организъм дори. Тогава той може да измени драстично функциите си.

Когато се забавят определени жизнени функции, достигащите до структурите на всеки орган, нервни окончания получават сигнали за недостиг на енергия в клетките. Централната нервна система го възприема като сигнал за болка. Човек усеща слабост, независимо дали болката е по-силна или по-слаба. Намалена е подвижността. И когато се опита да се движи, няма достатъчно енергия да го направи, болката се увеличава. И тогава е добре, временно да спре движението, за да се набави недостатъчната енергия за съответните органи и системи.

По природа човек си има вътрешна компенсация на енергетичната недостатъчност и може бързо да се възстанови. Но, все по-често се получава така, че нарушаването на енергоравновесието е свързано с увреждане на определени компенсаторни механизми. В неговата система може да се прекъснат енерго-информационни връзки в отделни органи и системи. И тогава да не може да се преразпредели енергията. Човек не само не оздравява за кратко време, но и след дълъг период е трудно. Минават години. Това става най-често, когато се засяга енергетичното равновесие на нервните окончания, възли и нервни трансмитери. Тук имаме засягане и на координацията. Той продължава да боледува. Разстроени са дълбоко нормалните функции и координацията в енергетично отношение.

– Какво да прави тогава човек?

Пътят за оздравяване е един: естественият, чрез: преразпределение и осъзнаване на мислите – с психотерапия; прием на усвоима храна; лечение с билки; вътрешен масаж (може да бъде и самомасаж) и външен масаж (от специалисти с познания и високо енергийно присъствие); осъзнато дишане; разтоварващи и разтягащи упражнения.

СНАБДЯВАЙ СЕ С ЕНЕРГИЯ, преди слабостта и болката!

ВЛЕЗ В КАБИНЕТ НА ЛИНИЯ, ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>