Елитните части на испанската армия ще бъдат подложени на диета

9e36f99fa0d34c6f073c68209564aff1Войниците от най-известното поделение на испанската армия ще бъдат поставени на диета поради страхове, че част от тях затлъстяват, пише The Guardian.

Членовете на „Ла Легион“ – елитно пехотно поделение, формирано преди почти век и носещо прякора „Годениците на смъртта“, са познати със своята устойчивост, отличаващи ги пастелни униформи и с бързите си маршове.

Въпреки това се появяват притеснения за ширината на коланите и равнищата на подготовка на войниците в него, което кара армията да действа по въпроса.

„Ла Легион“ е в положение, което изисква серия от мерки, за да намали теглото на личния състав, пише във вътрешна заповед.

В документа се отбелязва липсата на места за тренировка, както и високата средна възраст на войниците, като допринасящи фактори за положението.

Повече от 3000 „легионери“ са преминали през прегледи и се оказва, че 6% от тях са затлъстели. Предписана им е диета и упражнения с помощта на която да отслабнат с между 500 грама и килограм за седмица, предаде Фокус.

Въпреки, че „Ла Легион“ признава, че без необходимото действие „е обречен на загуба на престиж като бойна единица“, той допуска и че наднорменото тегло „се дължи на културни, патологични и дори психологични фактори, за които трябва да се замисли“.

Actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>