Експерти прогнозират ръст на цените на имотите в Испания в близките години

1244f8236827354b20eeab634469f94bСпециалистите препоръчват на имотния пазар в Испания да обърнат внимание тези, които в близко бъдеще планират да направят покупка на къща или апартамент в тази страна, както и на тези, които се интересунат от изгодни инвестиции в недвижими имоти. Тези препоръки се дават на фона на силните прогнози за испанския имотен пазар – в близките три години недвижимите имоти в Испания ще поскъпнат приблизително с 8,4%, се казва в прогнозата на авторитетната рейтингова агенция Moody’s.

Анализаторите на Moody’s оцениха влиянието на демографските тенденции на пазара на недвижими имоти в Испания, след което стигнаха до извода, че през 2018 година имотите в Испания ще поскъпнат с 5,6%. През 2019-та и 2020-та години експертите очакват забавяне на растежа на цените средно с 1,4% годишно. По този начин, покупката на имот в Испания точно сега изглежда по-привлекателна, отколкото в следващите три години.

Специалистите, които анализираха тенденциите на испанския пазар, отбелязват: в страната има много млади работници, ниски лихвени проценти и добри икономически условия за по-нататъшното развитие на имотния пазар. Освен това, от Moody’s очакват, че в близките години в Испания ще се подобри ситуацията и на трудовия пазар, благодарение на което възможност да се сдобият със собствено жилище ще получат още повече млади испанци – това ще допринесе и за увеличение на цените и за намаляване на обектите, достъпни за продажба.

ДОМАЗА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>