Европейската комисия започна проект за подпомагане на младите в търсенето на работа в рамките на Европейския съюз

Европейската комисия започна проект за подпомагане на младите в търсенето на работав рамките на Европейския съюз, предаде пресслужбата на институцията.

Първата фаза на проекта “Твоята първа работа с EURES” е да бъде повишена трансграничната мобилност на поне 5000 души. Четири служби по заетостта – на Германия, Испания, Дания и Италия се включват в инициативата.

Към момента повече от 5.5 милиона млади европейци търсят работа. EURES ще има функции подобно на бюрата по труда като предоставя достъп в реално време до свободните работни места в ЕС, а за работодателите – база от данни на кандидати с нужните им умения. Ласло Андор, еврокомисарят по заетостта, социалните въпроси и приобщаването коментира, че така се правят първите стъпки към изграждането на една по-персонализирана служба по заетостта.

“Подкрепата за хората с нужните умения да намерят работа в други страни, които се нуждаят от тяхната квалификация, може да бъде част от решението за изход от кризата с безработицата в Европа”, обясни комисарят. /trud.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>