Еврокомисар Рединг: емигрантите от Европейския съюз работят по-усърдно от британците

reding-460x250Емигрантите от Европейския съюз работят по-усърдно от британците, заяви в Лондон Вивиан Рединг, заместник-председател на Европейската комисия с ресор правосъдие.

Вивиан Рединг, която бе на посещение в Лондон, изтъкна в интервю пред френски журналисти, че във Великобритания емигрантите от ЕС са „икономически по-активни“ от британските работници. Освен това тя критикува опитите на британското правителство за ограничаване на достъпа на емигрантите до социални помощи.

Както е известно, британският министър на пенсиите Йън Дънкан Смит иска да въведе срок от две години, преди имигрантите да имат право да кандидатстват за социални помощи, а не само три месеца, както е понастоящем. Подкрепа за тази радикална мярка има от Германия, Италия и Холандия.

Вивиан Рединг обаче посочи, че 93% от заявленията за социални помощи са от британци и само 2.1% от граждани на ЕС. Тя не одобрява и опитите на премиера Дейвид Камерън да предоговаря британските отношения в организацията преди потеницалния референдум за членството на Великобритания в Европейския съюз. Според нея проблемите между Великобритания и ЕС са повече на теория, отколкото на практика, и обвини британската жълта преса във вдигане на идеологически шум и дезинформация.

По-късно в интервю за Би Би Си Вивиан Рединг каза: “Знаете ли, че Великобритания е най-големият износител на хора в ЕС – 2.2 милиона британци са предпочели континентална Европа. Това означава, че, ако британците желаят да напускат, други искат да дойдат във Великобритания. Това е свободата, която сме си дали в нашите демокрации.”/ Източник: БНР 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>