Дълговете на “Реал” (Мадрид) били 541 млн. евро

descarga“Реал” (Мадрид) има задължения в размер на 541 млн. евро, твърди председателят на една от асоциациите, свързани с клуба – Карлос Мендоса. По време на общото събрание той взе думата, за да каже, че е притеснен от финансовото състояние.

Впоследствие не му беше позволено да довърши изказването си. Мендоса даде интервю в “Ас”, в което разкрива подробно недоволството си от управлението на Флорентино Перес.

Той обясни, че в асоциацията работи одитор от много сериозна испанска фирма и с негова помощ са проучени сметките на “Реал”. “Основното е, че дълговете на клуба са 541 млн. евро – това са краткосрочните и дългосрочните задължения. Флорентино признава само нетния дълг, който е единствено към банките в размер на 90 милиона”, каза Мендоса.

След това уточни, че задълженията са се увеличили двойно спрямо 2000 г., когато Перес за първи път взе властта в “Реал”. “Отгоре на всичко освен този дълг иска да прави и реконструкция на стадиона, която се оценява на 400 млн. евро.”

Белите обявиха в началото на септември приходи над 500 млн. евро за втора година. “Приходите са високи. Ние сме клубът с най-големите приходи, но и с най-големите разходи. И вижте, през последното десетилетие приходите се увеличаваха средно с по 21% годишно, но тази година ръстът е само с 1%. А разходите скачат до небето”, добави Мендоса. /Източник: Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>