До 29 април могат да се подават заявления за откриване на изборни секции в чужбина

imagesДо 29 април е срокът, в който ще могат да се подават заявления за разкриване на изборни секции в страните от ЕС, където ще може да се гласува на евровота на 25 май. Това предвижда хронограмата, приета от Централната избирателна комисия (ЦИК) в сряда.

За да бъде разкрита секция, са нужни поне 20 заявления за населените места, в които има дипломатически мисии на България. В останалите населени места са нужни 40 заявления. Там, където на избори през последните 5 години е имало секция, в която да са гласували поне 100 души, също трябва да се образува такава.

Подаването на заявления ще може да става по електронен път – през интернет страницата на ЦИК, или с подписан формуляр по образец, подаден лично или изпратен по пощата с писмо до посолството или консулството в съответната страна. В едно писмо може да има повече от едно индивидуално заявление.

Посланиците ще могат и сами да преценяват къде още да може да се гласува и да изпращат предложения до ЦИК. До 3 май комисията трябва да определи местата в държавите, в които ще се образуват секции. /Дневник/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>