До българите зад граница: Българската академия на науките предлага дистанционно обучение в Института за космически изследвания и технологии

images

Уважаеми сънародници,

 

Искате ли успешна кариера, достойно място сред колегите и по-висок жизнен стандарт? Предлагаме ви една изключителна възможност: да получите научна степен или да повишите квалификацията си не къде да е, а в Българската академия на науките, в Института за космически изследвания и технологии.

Защо ви е научна степен? Защото световната тенденция е такава: научната степен осигурява конкурентноспособност на трудовия пазар, сочейки, че притежавате задълбочени знания и умения за системни занимания в определена област. Степен „доктор” ви дава възможност да заемете престижно място в кариерата и достойно заплащане там, където работите и живеете.

Ние ви предлагаме най-доброто: дистанционно обучение с авторитетни преподаватели. Не е нужно да напускате страната, да вземате отпуски, да пътувате и за това да харчите много пари. Всичко, от което се нуждаете за научната си кариера, ще получите чрез най-модерните технологии и методики за дистанционно обучение.

Ако ви интересуват авиацията и космонавтиката – вашето място е във Виртуалния център за дистанционно обучение при Института за космически изследвания и технологии при Българската академия на науките (ИКИТ-БАН). И не само това. Можете да получите своята докторска титла в областта на слънчево-земната и космическата физика; астрофизиката на високите енергии, галактическите космически лъчи; медико-биологичните изследвания, космическите биотехнологии, хелиобиологията, телемедицината; създаването, развитието и трансфера на методи, средства и технологии за дистанционни изследвания на Земята, регионален и глобален мониторинг на околната среда и сигурност; изследванията за получаване и приложение на нови свръхтвърди материали; разработването на иновативна аерокосмическа техника и технологии, както и трансфера им в икономиката.

Виртуалният център предлага също повишаване на квалификацията на студенти и магистри в областта на съвременните аерокосмически технологии, които намират приложение в електрониката, телекомуникациите, геофизиката, метеорологията, екологията и други области.

Едно уточнение: не е широко известно, но България е от малкото страни в света, които развиват космическата наука. ИКИТ – БАН има зад гърба си 40 години успешна дейност и множество участия в международни космически програми, включително и през 2013 година. Учените от института ще бъдат вашите преподаватели и консултанти по време на обучението ви. Можете ли да устоите на такова предложение?

Още за дейността на Виртуалния център и Виртуалния университет към Института за космически изследвания и технологии при БАН ще намерите на сайта http://www.virtcenterspace-bas.eu

Заповядайте! Добре дошли!

От ръководството на Института
за космически изследвания и технологии при
Българската академия на науките:
проф. Геннадий Маклаков
е-мейл: gmaklakov@mail.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>