Демонстрациите на българите, живеещи в чужбина, ще продължат на 3 март

images

Демонстрациите на българите, живеещи в чужбина, продължават и на националния празник на Република България – 3 март. Това съобщи за Агенция “Фокус” от Виена Жулиен Желев. Демонстрациите са в подкрепа на хилядите протестиращи в цяла България и този път се обсъжда да са под надслов „Да се освободим от тиранията на олигархията!”. В момента в социалната мрежа се водят дискусии между координаторите на мирните демонстрации в чужбина да се уточнят всички подробности.

До момента е ясно, че българите във Виена, Лондон, Кьолн, Берлин, Дъблин, Париж, Лил, Мадрид, Валенсия, Барселона и Малага ще се съберат да изкажат своята солидарност.

Миналата неделя, сънародниците ни в 16 различни точки на света, излязоха пред посолства и кметства.

Тази седмица се присъединяват и нови градове.

В деня, в който България ще отбележи 135 години от Освобождението си, в град Дуисбург (Германия) се организира и „Информационна вечер за актуалната политическа и социална ситуация в България”. Целта на срещата е да се информират немските медии и съответно хората, живеещи в Германия за положението в България.

Очаква се до края на работната седмица, да станат ясни всички подробности за демонстрациите, организирани от сънародниците ни зад граница.

http://www.focus-news.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>