Дел Боске остава начело на Испания до Евро 2016, ще следва начертания път

zx450y250_2345873Селекционерът на испанския национален отбор Висенте дел Боске е подновил договора си с местната федерация. Специалистът ще остане на поста до края на Евро 2016.

По думите му испанската федерация е оценила по-високо шестте години работа, отколкото два мача. Той визира пораженията от Холандия и Чили, които оставиха “фурия роха” извън световното в Бразилия.

След ранното отпадане на шампионите от Южна Африка се появиха съмнения около бъдещето на Дел Боске начело на отбора. Той самият каза, че ще има разговори и ще се вземе най-доброто решение.

За двете поражения на световното селекционерът на Испания обясни, че са чисто спортни. “Липсваше ни онази щипка късмет, която беше на наша страна през 2010 г.”, каза той.

“Някои ни обвиниха, че не умеем да губим, което ме притесни, защото не сме търсили оправдания, приехме загубите и похвалихме съперниците, тъй като спечелиха заслужено. Не е имало нито протести, нито лошо поведение”, заяви Дел Боске.

В отбора на Испания ще има промени, но те ще са продиктувани от възрастта на някои футболисти. “Не мисля, че трябва да се взимат драстични решения, защото пътят вече е начертан”, обясни селекционерът на “фурия роха”. /Източник: Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>