Деветима българи са задържани в Испания за жестоко убийство

2111017979Снимка: iStock

Испанската полиция арестува девет българи във връзка с жестоко убийство на 90-годишна жена в село Иенделаенсина на север от Мадрид, предава агенция ЕФЕ.

Нападението е извършено през ноември, но едва сега органите на реда успяват да съберат достатъчно доказателства, за да задържат нашенците. При атаката е пострадал и 86-годишния брат на жертвата. Той получава тежки травми с нож, но оживява. Глухонямата му сестра е заклана, а предполагаемият мотив за убийството е обир на пенсионерите. Подробности около престъплението не се съобщават.

Известно е само, че предполагаемите убийци пребивават постоянно в Испания, но живеели разпръснати в околните села. Арестите са извършени в техните домове.

Миналата година от български „селски терористи” пропищя и Франция. Там властите мобилизираха спецчасти и хеликоптери, за да разбият банда обирджии. / БТВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>