ДА ПОСЕЕМ С РАЗУМ – ДА ПОНИКНЕ ЗДРАВЕ

Лековете – билките ни позволяват, дори само докосвайки се до тях да се предпазим или да се избавим от здравословните проблеми.

Каква несъвместимост:  “здравословни проблеми“!

– Кой създава това противоречие в природата?

– Разбира се, че ние! Замърсяваме организма си с лоши мисли и с храни, несъдържащи живот… , а доброто, което можем да дарим на себе си и околните, както и живата храна, забравяме ги – много често…! … И, създаваме “ здравословни проблеми “, замърсявайки всяка наша клетка.

Билките и растенията като цяло създават това, от което имаме нужда. Можем да си ги посеем в градината* и да се радваме на плодородието им.

Желанието да си ги даваме на себе си, ще ни заведе до там, да разберем как да се дарим с тях.

Никой не може да ни отнеме правото да ги използваме – монопол над разума да ги консумираме, няма как да ни се наложи – патент,  не ни е нужен!

„Да посем с разум – да поникне здраве!“ Дори и само най-разпространените (като познание и ползване) билки да имаме в градината си или да си набавим отвън, е достатъчно  да си помогнем…

Когато умът и тялото ни са спокойни, всички биохимични вещества: ензими, хормони,… работят в синхрон и си се подпомагат с органичните вещества, които се освобождават от лечебните билки.

– Да ви предложа запарка от една освежаваща, уханна билка, изпълнена  с ментово масло…? – Познахте я, разбира се! – Тя ще успокои мозъка, гладката мусулатура и пересталтика ви.

Ето,  как се приготвя: 1 чаена лъжичка листа от мента  запарвате в 250 мл вряща вода в продължение на 5 минути. Прецеждате. Изпивате с наслада, дори без подсладител. И, всичко ухае на свежест…

***   Градината е достатъчно да е в съзнанието ни, а нейната визия ще поникне…

 

Статията подготви: Диетолог Екотерапевт – Теодосия Станева


 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>