ДА ПОМИСЛИМ И ДЕЙСТВАМЕ ЗА ЧИСТИ МИСЛИ И ЗДРАВА ХРАНОСМИЛАТЕЛНА СИСТЕМА

58572_4632480617540_966487615_n

Много сме хората, които страдаме от запек, особено жените. Първото, с което решашаваме да премахнем това тежащо състояние на стомаха и червата като усещане, е да вземем слабително средство.

Установяваме, че има някакъв “ ефект “ и след някой друг ден или още на следващия, пак “ се спасяваме “ с лаксатив или с някоя билка с по-мощно действие като зърнастец, сена ( найчин лист ) и т.н. ( билката не е лош лечител, но посочените по-горе не е желателно да се вземат продължитлно време. ).

Но, този навик често го придобиваме особено с лекарствата, което води до постепенното отравяне на организма.

От друга страна, колкото по-честа е стимулацията на червата с химични вещества или вещества, обработени химично, толкова повече ще имаме нужда от тях ( на принципа на наркотика ).

Докато в началото вземаме по едно хапче през определен период, след известно време като повтаряме пак и пак, лекарството все повече отслабва действието си.

Взимаме по-голяма доза, след това сменяме медикамента и така все с надеждата, че ще се чувстваме добре и се оплитаме в мрежата като риба.

Запекът е една от причините за лошото състояние на червата ни. А, когато не функционират добре, това дава отражение на целия организъм.

Независимо колко е добра храната ни, ако не отделяме по естествен път всички остатъци,тя загнива и започва да произвежда токсини – след това се развиват лоши бактерии, които внасят още токсини от жизнените си дейности.

Много от нас жените сме с постоянното чувство, че все още нещо не ни достига, все нещо ни трябва за да се справим със себе си и всичко останало. Притеснения от всякакъв вид ежедневно занимават мислите ни… И, днес така, утре така,… и влизаме в омагьосания кръг.

Всичко зависи от нас! Каквото и да се случва, с притеснения няма да решим проблемите си, а напротив ще активираме още такива и ще ни се стори по-затруднено положението, което сме си създали.

Да освободим мисълта си от притесненията – затяганията и да дадем сила на реалните и действия!

Да прибавим богати на ензими храни; храни пълни с фибри; да пием достатъчно вода; да отворим максимално дробовете си с пълноценно дишане; да масажираме стомаха по посока на движението на червата и да тренираме коремните мускули! Ако, положението ни е доста отежняло, препоръчвам иригация (Но, тук е добре да се посъветваме със специалист! ).

Има максимално щадящи методи за механично изчистване на дебелото черво с естествени вещества, недразнещи и такива, които не нарушават средата и стените на червата. При приемането на лекарствата, червата се обезцветяват и почерняват в последствие. А, когато движението на червата спре, това спомага задържането на изпражненията – остават във вътрешностите и създават още проблеми.

Добре е възможно най-скоро да се изхвърлят изпражненията от тялото ни! Много повече се застояват от лявата страна на дебелото ни черво. Там усещаме и болката… Нека да изчистваме всекидневно мислите и червата си с естествени такива мисли и храни и да се радваме на спокойствие и лекота на ума и тялото!

Статията подготви: Диетолог Екотерапевт – Теодосия Станева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>