Данъчните в Испания погнаха и Роналдо

abe1eb6d9327a1fbfdb61f6325a19e10_bigСнимка БТА

Кристиано Роналдо може да стане следващата голяма мишена на данъчните власти в Испания, пише “Ел Конфиденсиал”. Изданието твърди, че голяма част от рекламните приходи на звездата на Реал Мадрид минават през ирландска компания, основана през 2004 година.

С данък от 12,5 процента, Ирландия е считана за данъчен рай на Стария континент. Властите в Испания не са благосклонни към подобни маневри за спестяване на данъци и плащането им извън страната на престой на задълженото лице. Ако Роналдо си плащаше данъците в Испания, то той би трябвало да отдели 43,5 процента от тях за испанския фиск.

През въпросната компания минавали някои от най-тлъстите спонсорски договори на Роналдо. Въпреки, че името на Роналдо не фигурира никъде, компанията държи като запазени марки названията Cristiano Ronaldo и Cristiano Ronaldo Legacy.

Факти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>