ДАНС задържа трима издирвани от Испания терористи

dans-zadyrja-trima-izdirvani-ot-ispaniq-teroristi-274246Целта им е била транзитно преминаване през страната ни в посока Турция с крайна дестинация Сирия за участие в бойни действия, смятат от ДАНС

Трима чужденци, издирвани от Испания за терористична дейност, са задържани у нас, съобщиха от пресцентъра на ДАНС.

По линия на международното сътрудничество в агенцията на 15 декември в 12.30 часа е постъпила информация, че на  територията на България пребивават двама граждани на Мароко и един на Бразилия, срещу които в Испания се води наказателно производство за съпричастност към терористична група. Целта им е била транзитно преминаване през страната ни в посока Турция с крайна дестинация Сирия за участие в бойни действия, смятат от ДАНС. В координация с органите на МВР, в 13.15 часа тримата са задържани при опит за напускане на България през ГКПП “Капитан Андреево”.

В същия ден те са били обявени за издирване от Интерпол – Мадрид на основание международни заповеди за арест за “терористична дейност”.

По случая е уведомена Върховна касационна прокуратура. Тримата чужди граждани са предадени на органите на МВР за изпълнение на процедурата по екстрадирането им.

Автор: Константин Тодоров

Източник: Новини.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>