Грешки бавят строежа на новия стадион на “Атлетико” Мадрид

2111257696Съществени грешки в проектирането бавят строежа на новия стадион на “Атлетико” Мадрид. В момента работата по ”Уанда Метрополитано” е спряна, но се очаква до края на годината да бъде възстановена, съобщава испанското издание “Марка”.

Новият стадион на “дюшекчиите” трябваше да бъде открит през 2017 г., но грешките в проекта ще забавят първия съдийски сигнал на него. Ръководството на  ”Атлетико” реши да строи ново съоръжение, тъй като желанието за разширяване на “Висенте Калдерон” се оказаха неосъществимо.

“Уанда Метрополитано” влизаше в плановете на мадридските власти при кандидатстването на страната за домакин на олимпийските игри през 2020 и 2024 г. Кампаниите обаче нямаха успех. За довършването на проекта трябва да се отпусне още 500 кв. м общинска земя, а решението за това е единствено и само в ръцете на администрацията на Мадрид.

ДНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>