Град в Испания живее без полиция и с данъци от 15 евро

marinalendaГрад в Испания разби всякакви социалистически, демократически, капиталистически и каквито искате още утопични идеи. Тук за всички има работа, заплатата е 1200 евро, строиш си жилище безплатно, плащаш данъци по 15 евро и няма   полицаи. И ако се питате:  „Има ли наистина такъв град?“, отговорът е категорично „ДА“.

Да, има – това е град Мариналеда.

Мариналеда е малък град в Андалусия в южната част на Испания, който е на площ от 25 квадратни километра и има около 2700 жители. Това, което се знае за малкото градче е, че е рай за живот на земята. Градът ти построява къща, няма безработни, заплатата е 1200 евро, безплатно се спортува на всички обществени площадки и стадиони, няма полиция и има безплатен интернет за целия град.

Жителите на този град са показали, че хората могат да живеят добре, ако се водят от истинските ценности при организиране на живота си. Хармония, единство, взаимно подпомагане – това е, което се цени в този град. Гражданите на Мариналеда в Испания категорично казаха „НЕ“ на капитализма и състезанието за повече печалба и трупане на материалното богатство!

На мястото на лъскавите реклами тук има много улично изкуство под формата на графити и стенописи част от Испания се бори с местните олигарси и чуждестранни банки, завладяващи страната, решенията в този град се вземат директно от гражданите.

Докато безработицата в Испания достигна 27 на сто, в Мариналеда има работа за всички, които искат да работят и за това да взимат заплата. Средната месечна заплата на жителите тук е 1200 евро на месец.

Жителите сами си строят къщи, но материал за изграждането им дава града. Затова след построяването се плаща по 15 евро на месец под формата на данък на градските власти, за да се възстанови цената на използваните материали. Къщите не могат да бъдат продадени, което предотвратява възможността за извличане на печалба.

Oсигурява безплатен достъп до интернет за всички. Има много спортни съоръжения в града – две футболни игрища, игрище за баскетбол, тенис корт, игрище за скуош, волейбол, басейн, които са на разположение безплатно на жителите.

Градът има своя телевизия и радио канали. Полицията не съществува тук. Кметът на града е организирал и борба срещу супермаркетите – жителите редовно посещават големите супермаркети, но не, за да купуват, а само, за да приемат храната, която безплатно се раздава.

На обвиненията, че това е чиста кражба, той отговарял, че банките и супермаркетите всъщност са най-големите крадци и те трябва да са в затвора.

Вероятно вече ви се иска да се заселите в този град в Испания. Не бързайте! Опашката на желаещите е огромна и сигурно няма да ви огрее поне още няколко години.  // Източник: Разкрития.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>