Гласувайте на евроизборите, зове Цветанов в Испания

0000221900-article2“Трябва да си помагаме взаимно, за да се върнете един ден”.

Гласувайте на европейските избори, защото всеки един от вашите гласове е равен на един купен глас в България, призова зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов българи, живеещи в испанския регион Сеговия.

„Трябва да си помагаме взаимно, заедно можем да подобрим условията в България, за да можете един ден да се върнете с децата си в нашата родина при вашите близки и роднини“, е казал още Цветанов, цитиран от пресцентъра на партията.

Той изтъкнал, че кабинетът на ГЕРБ е усвоявал европарите и се е стремял да изгражда инфраструктура, за да идват инвеститори в България и да се разкриват нови работни места.

„След манипулациите на изборите обаче не успяхме да съставим самостоятелно правителство и беше формирана една популистка коалиция на БСП, ДПС и „Атака“. И днес всички виждате последствията – 30 хил. нови безработни, младежка безработица 30 %, липса на доверие от Брюксел, а обещанията за АЕЦ „Белене“ не са реализирани дори на 1 %“, заявил Цветанов пред сънародниците ни.

По думите му единственото, което правят днешните управляващи, е да си купуват предизборна подкрепа,“като залъгват нашите родители, баби и дядовци с по 20, 30, 40 лв. великденски добавки“.

„Тези пари ги няма в държавния бюджет и държавният дълг ще бъде увеличен с 58 млн. лв. Сега се готвят да изтеглят нови 4 милиарда заем, за да плащат стари заеми и за да харчат за предизборни цели“, е казал още Цветан Цветанов пред българите в Сеговия.

Заместник-председателят на ГЕРБ е призовал българите, живеещи в Испания, да упражнят конституционното си право на глас и да гарантират дясното управление както на Европа, така и на Испания и България.

„Имаме прекрасна родина и вие помагате на България, подпомагайки вашите роднини, но участвате във формирането на БВП на Испания. Затова нека да положим заедно всички усилия да развиваме икономиката в България, което ще доведе до разкриването на нови работни места и вие ще можете да се завърнете“, изтъкнал Цветанов.

Българите в Сеговия са предложили създаването на международен център за обучение и квалификация на българите в чужбина, защото броят им вече е надминал 3 млн. От своя страна Цветан Цветанов коментирал, че подобна идея би била много полезна и за нея може да се търси финансиране както от националния бюджет, така и от еврофондовете.

По думите му връзките с българите по света трябва да бъдат по-интензивни. Пред събралите се Цветанов е обещал евродепутатите от ГЕРБ в новия Европейски парламент да се срещат редовно с нашите сънародници по света. /Днес/

По публикацията работи: Веселина Йорданова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>