ГЛАДЪТ ЛЕКУВА ТЕЖКИ ПСИХИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

НАШЕТО ТЯЛО ВИДИМО СЕ СЪСТОИ САМО ОТ МАТЕРИЯ…

– Охооооо… Дали? – казвате вие… – Да – отговарям аз! И не само това!

Ето и един резултат ( и не само той е доказателство! ) – мислете… :

През 70-те години на миналия век, Научен институт по психиатрия в Москва дава информация за клинично изследване, при което гладуването и прочистването  на организма са довели до положителни резултати при лечение  на около 7000 пациенти, страдащи от  психични заболявания с различна степен на усложнения, неподдали се на никаква терапия: психиатрична или лекарствена.

При това гладолечение не се е наложило нито веднъж да се прибягва до използването на лекарства. Този метод на гладолечение, в полза на психиката ни се прилага и до днес в Русия.

При гладуването винаги има помощ и то в голяма степен от силите на нашия организъм, които се задействат в такива случаи на желанието ни да възстановим здравето си и да удължим живота си и не само да го удължим, но да го направим с радост и благоразположение, за да се чувстваме щастливи от силата на енергията, която носим след обновлението си.

Природата ни лекува – от нас се иска само да ѝ подскажем, че го желаем! Когато решим да прогоним болестта от психиката и тялото си и започнем да приемаме малки количества храна и постепенно се въздържаме от същата, това позволява на имунната система и всички телесни течности да се задействат с пълна мощмост.

Когато гладуваме, всичката енергия и ензими, които работят при храносмилането, пренасочват своите възможности да смелят болестите, тъй като тогава нашата храносмилателна система не произвежда нови отпадъци и така всичко натрупало се по-лесно и по-ефективно се освобождава от тялото ни.

При гладуването се случва и още нещо, много важно: задейства се производството на хормона на растежа от хипофизата, която го освобождава от кръвта, а от там вече се движи из цялото тяло.

В процеса на това пътуване, този хормон ремонтира  увредените тъкани, възстановява жизнените функции и изгражда един подмладен организъм. Принципно, с напредване на възрастта хормонът на растежа намалява значително и това е една от причините  на стареенето. Важен момент при гладолечението е, че всеки го приема по различен начин и респ. реагира така.

В повечето случаи хората не успяват да издържат на тази терапия  и за това  много често се препоръчва прочистване на организма като се включват и плодове или плодове и зеленчуци. Когато гладуваме нашият организъм е в стрес.

Тогава се засилва работата на жлезите с вътрешна секреция и всички системи са с повишена активност. Естествено и психиката ни се променя.

Биохимията в нас е във вихъра си да ни освободи от болестта като ни пречисти, разграждайки всичко ненужно: излишни мазнини, токсини и шлаки, затлачили се в органите ни и пространсвата между тях, изчиства се лимфата, кръвта ( и… се променя  съставът ѝ ).

Когато стомахът и червата ни се задръстят, кръвта и енергията застояват. При прочистване на червата премахваме първоизточника на отровите и така кръвта и енергията се обновяват по естествен път. С прочистването на червата възстановяваме тялото. Методът на прочистване на дебелото черво и лечение на тялото е използван още при древните есеи.

Мъдреците са знаели тогава, че тялото и ума са свързани, защото  пълни с отрови, тъкани и кръв са блгаоприятна почва за развитието на болестите и унищожаването на тялото, а това води и до падането на човешкия дух все по-надолу.

– Едва ли някой се замисля в какво се превръща дебелото му черво, когато е пълно с изпражнения и слуз, които стигат чак до тънките черва?!… – Септична яма – ето това. – Представихте ли си я във вашето тяло?

Лимфните и кравоносните съдове на дебелото ни черво се пълнят с токсините от ямата и ги пренасят до всичките му части. И така кръвта ни все повече се зарежда с токсините – болестите, те си се разхождат  в тялото ни, предизвикват възпаления, разяждане, увреждания… – организмът задържа вода, напълняваме и се разболяваме.

Запекът ни следва ден след ден и с помощта на него връщаме отпадъците и токсините в кръвта и тогава от белите ни дробове и кожата се излъчва неприятна миризма – лошият дъх и миризливата пот ( от къде ли са? ).

Организмът ни складира токсините  в клетките и тъканите, причинявайки претоварване му със същите и така се появяват възпаленията, изриванията и като цяло болестите.

Когато приемаме постоянно нездравословни храни, ( които са навсякъде около нас и ни омайват с излъчването си ), лекарства, цигари, алкохол и др., ние не спираме да се задръстваме. Спасението е само тогава, когато спрем да ги поемаме.

И след това нашите клетки изхвърлят токсините обратно в  лимфата и кръвообращението, после отиват в отделителните органи и следващата стъпка е: вън от тялото ни!

Тогава то е в криза: лошо му е и дори  си мечтае за онази примамлива храна, която му е причинила тези болести, но се справя, защото докато не се изхвърлят токсините, няма как да се възстанови.

Където има мисъл, там има и химична реакция… Психичните състояния на стрес се превръщат в биохимикали, които са причинители на болестта. Съзнанието на човека променя физиката му, физиката променя съзнанието му. Когато живеем в непрекъснато напрежение и стрес, ние неизменно развиваме болест. Съзнанието ни играе голяма роля при идването на болестта : ние сме толкова болни, колкото си мислим, че сме. Толкова сме и стари, толкова сме и немощни, толкова сме нещастни, толкова сме и бедни дори…

– Какво е мисълта?– Един импулс от енергия и информация, както и всичко, което е в Природата. Всичко е енергия и информация! Енергията и информацията са на едно място в даден обект: дърво, планина, море и т. н. и могат да бъдат материализиран замисъл на Природата, която създава обекта – преминава се през раждане, съзряване, стареене и разлагане. Това е цикъла, който Тя следва и не му изневерява!

Но, ние хората сме друго нещо: ние за разлика от дървото можем да вземаме участие във всеки процес и това си има две страни: положителна и отрицателна. Лошото е, когато не поемаме отговорност за това, което правим.

Нашето съзнание интерпретира квантовото поле като обикновена материална субстанция и така  не можем да разберем каква е структурата на квантовата релност, дали чрез сетивата ни, които използваме или като мислим ( защото мисълта трансформира квантовото поле ).

Мисълта е тази, която тръгва по безкрайността на бездната и създава всяко събитие във времето и пространството. Тялото ни също е едно събитие във времето и пространството и като преживяваме неговата материалност, ние допускаме да се случи всичко, което си помислим…

Когато ни се случи нещо лошо и се натъжим, проектираме тази тъга навсякъде в тялото си и тогава производството на невротрансмитери намалява, хормоните се разстройват, тромбоцитите стигат до сцепление и така по-лесно образуват натрупвания, нарушава се съня ни, променя се състава на кръвта и на сълзите ни даже.

Нооо, когато тази биохимия се промени  с положителна мисъл, тогавааа всички невротрансмитери, хормони, рецепторите ни, всички важни биохимични вещества и дори ДНК-то ни танцуват с този оптимизъм. Животът е съзнание, а съзнанието – осъзнавано е живот!

ГЛАДЪТ ЛЕКУВА ТЕЖКИ ПСИХИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, а НАШЕТО ТЯЛО само ВИДИМО СЕ СЪСТОИ САМО ОТ МАТЕРИЯ…

Трябва ли ни резултат ( и  само той ли е доказателство? ) ? – мислете…!!! Гладът лекува… – попитайте съзнанието си и то ще ви насочи как да го направите…! Съзнанието лекува… – усетете тялото си и то ще ви насочи към храната без храна и как да го направите…!

Статията подготви: Диетолог Екотерапевт – Теодосия Станева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>