Гибралтар: Испания действа като Северна Корея

imagesВ драматична ескалация на сблъсъка за британската територия, Испания предупреди, че е готова да наложи нова такса за преминаване на границите и да разследва делата жителите на Гибралтар с испански икономически интереси.

Фабиан Пикардо главен министър на Гибралтар каза, че Хосе Гарсия-Маргало испанският външен министър действа като диктатора генерал Франко, предава BBC.

Пикардо заяви, че “адът ще замръзне” пред властите в Гибралтар да премахнат изкуствен риф, за които Мадрид претендира, че е в ущърб на испанските рибари, добавяйки, че всички гранични такси нарушават правилата на Европейския съюз за свободата на движение.

Испания пък отвърна със заплаха да затвори въздушното си пространство за полети от Гибралтар, което предизвика коментара на Пикардо, че испанските власти действат като комунистите в Северна Корея. /Дир.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>