Газохранилище в Испания предизвика земетресения

independent-seismo-gas-ggИспанското правителство призна, че подводно съоръжение за складиране на газ край брега на Средиземно море изглежда е предизвикало силното земетресение при делтата на река Ебро и последвалите в сряда вечерта нови трусове с магнитуд 4.1 по скалата на Рихтер, съобщи Франс прес.

„Изглежда има пряка връзка между инжектирането на газ в подземния резервоар, разположен на 22 километра от бреговете, и микротрусовете, които се случиха през последните 15 дни”, заявиха от министерството на индустрията.

В периода между сряда вечерта и четвъртък сутринта североизточните брегове на Испания бяха разтърсени от 20 труса, два от които достигана магнитуд 4,1.

От началото на септември са регистрирани над 300 земетресения в тази област, като най-силното е било със сила 4,2 по скалата на Рихтер. /БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>