В Мадрид хора се биха по улиците след смъртта на Кастро

1468821160-2016-07-18t042028z-650099099-s1aetqdkklaa-rtrmadp-3-usa-policeДве акции протичат по едно и също време пред кубинското посолство в Мадрид, между поддръжници и противници на Фидел Кастро, съобщава РИА Новости. Някои от участниците стигнаха до сградата на кубинската дипломатическата мисия, за да изкажат съболезнования за смъртта на лидера на кубинската революция. От другата страна на посолството обаче се намират противници на загиналия революционер.

Протестиращите се обиждат помежду си, започнаха да се бият. Полицията е била принудена да се намеси. За момента не се съобщава за жертви или пострадали сериозно. Представители на посолството на Венецуела стигнаха до сградата на посолството на Куба за “търсене на зачитането на кубинския народ.”

“Куба, Фидел и Че “, “Революцията е още жива!”- Скандират поддръжници на кубинските власти . Те казват, че благодарение на кубинската революция в страната преживя основна социална промяна в областта на образованието и здравеопазването.

Флагът на кубинското посолство e свален наполовина наполовина. Испания е дом на около 120 000 кубинци. Фидел Кастро, почина на 25 ноември, на възраст от 90 години. Това съобщи в специално телевизионно обръщение на брат му и лидер на Куба Раул Кастро.

Превод и редакция БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>