В Мадрид се откри фотоизложба с кадри от трагедията в Одеса

e39e4a89de063e0833f024af564739d9Граждани на европейски страни постепенно започват да осъзнават, какво всъщност се случва в Украйна, и кого именно подкрепят политиците от ЕС.

Шокиращата истина за събитията от 2 май в Дома на профсъюзите в Одеса сега е представена в Мадрид.

В столицата на Испания се откри фотоизложба с хронологията от ужасяващата трагедия. Всеки, който е дошъл на изложбата признават: ужасните кадри по никакъв начин не се навързват с това, което се излъчвало на хората от европейските канали.

Фотографът и инициаторът на тази изложба е испанецът Хосе Луис Чека Понте. При официалното откриване на изложбата, той сърдечно моли всички присъстващи за минута на мълчание в памет на загиналите хора в Одеса. Колкото и да ви се струва странно, но тази трагедия Понте възприема като своя лична.
«Тази изложба е организирана с една единствена цел – Испания, светът да узнаят истината: Моля ви, спрете фашизма! », казва испанския фотограф.

Хосе обяснява всеки фотос, едва сдържа сълзите си. «Ако не бъдем готови, ако не покажем това на целия свят, то всичко това може отново да се повтори».

Ужасяващите кадри коментира един от поканените в Мадрид очевидци на трагедията, Сергей Мархел. «Необходимо е, тази изложба да бъде придружавана от очевидци на кървавата баня в Одеса, които направо да разказват на хората какво се е случвало тогава в Дома на профсъюзите. Това беше планирана акция с цел да бъдат избити десетки хора…»

Испанецът Хосе Луис Чека Понте е завършил висшето си образование в ГИТИС в Москва преди 30 години. Като студент е посещавал Одеса, от тогава обожава този красив морски град. След 2 май 2014 година, прекрасните спомени на Хосе са помрачени, вече придружени с голяма тъга.

Изложбата се провежда в една от най-старите зали на Мадрид Ateneo de Madrid. Настоял изложбата да се състои именно в тази зала, тъй като се посещава от млади хора. Той иска те да видят болката и ужаса. Повечето фотографии са черно-бели, тъй като в цветен вариант са още по-шокиращи…/КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>