В Испания удариха 3 нелегални цигарени фабрики на българската мафия

cigarettes (1)Правителствата на България и Испания съобщават със задоволство за успешна полицейска операция за разбиване на престъпна организация за контрабанда на цигари, действаща в Испания и ръководена от български граждани. До момента са задържани 20 български и двама испански граждани, в резултат на атаката на три нелегални фабрики за цигари в Испания, собственост на посочената българска престъпна организация. Предявено е обвинение за престъпления срещу индустриалната собственост и данъчни нарушения, както и за пране на пари и принадлежност към престъпна организация. Операцията е пореден пример за плодотворното сътрудничество между Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ към Министерството на вътрешните работи на България и Националната полиция и Дирекцията за митнически надзор на Испания. Не се изключват последващи арести.

Съдейки по обема на конфискувания материал и оборудване в разкритите фабрики, тази операция може да се счита за една от най-значимите в областта на борбата с организираната престъпност.

http://voice-bg.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>