В Испания се прехласват по Александър Везенков

2111061494Добрата форма, която показа в последните си мачове за “Барселона” българският баскетболист Александър Везенков, накара испанските издания да му обърнат специално внимание. Вестник “Спорт” посвети материал на родния спортист, в което не спести суперлативи за играта му.

“Няма кой да спре израстването му. Без съмнение това е една от малкото положителни новини за “Барселона” през сезона. Той блести със собствена светлина”, пише изданието.

В последния мач българинът записа 20 точки при домакинската загуба срещу “Билбао”.

“Съмненията вече са в миналото. Везенков избухна, потвърждавайки прогнозите за брилянтно бъдеще. Крилото удвои своите показатели и демонстрира, че е подготвен да бъде важен играч. Играе с животински устрем, сякаш иска да постави света в краката си. При отсъствието на Долман Везенков отговори на очакванията и натрупа игрови минути. В лицето на Везенков “Барса” има ключов играч за бъдещето”, не пести добри думи авторът Серхио Вера.

2111292052.jpg
Снимка: sport.es

Той не пропусна да помести и изказване на баскетболиста, в което той разкрива как се е чувствал през миналия сезон, когато не получаваше достатъчно време на игрището.

“Не бях достатъчно подготвен да играя. И психически, и физически. Не бях постоянен. Страдах всеки път, когато не получавах шанс да играя. Знаех, че трябва да се подобря. Мисля, че вървя в правилната посока”, споделя той.

BTV

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>