В Испания разбиха най-голямата незаконна ферма за костенурки в Европа

768x432Испанската полиция съобщи, че е разбила най-голямата незаконна ферма за сухоземни и морски костенурки в Европа. Иззети са повече от 1000 костенурки, включително застрашени от изчезване видове.

Властите са арестували двама германци на остров Майорка, както и испански собственик на магазин за екзотични домашни любимци в Барселона, който продава отглежданите във фермата влечуги, се казва в съобщението на полицията, цитирано от АФП.

Други двама германци и испанец са разследвани.

“Полицията претърси фермата и установи, че е много по-голяма от очакваното и че целта е била отглеждане на различни видове морски и сухоземни костенурки на индустриално ниво”, допълват от полицията.

Според властите това е “най-голямата незаконна ферма за костенурки в Европа”.

Полицията е иззела повече от 1 100 костенурки от 62 различни вида, включително 14 от най-застрашените видове като лъчиста костенурка от Мадагаскар, виетнамска блатна костенурка и китайска червеногуша костенурка, както и 750 яйца.

Почти всички видове са застрашени от изчезване. Техните яйца се смятат за деликатес, като често биват убивани заради тяхното месо, кожа или коруба.

Тримата заподозрени са обвинени в трафик на застрашени видове и пране на пари.

https://news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>