В Испания почина най-дълго служилата монахиня

imagesВ испанския католически манастир „Санта Мария де Буенафуенте дел Систал”, разположен в централната част на Испания, на 105-годишна възраст почина монахинята, живяла 86 години в светата обител.
Родом от страната на баските, сестра Тересита влиза в манастира на 16 април 1927, когато е била на 19 години. Тя напуска Светата обител само веднъж през живота си – на 20 август 2011, по време на Дните на католическата младеж, за да види Бенедикт XVI по време на папска визита в Мадрид.
В продължение на десетилетия сестра Тересита се е занимавала с различни неща. Била е игуменка. Оказвала е и подкрепа на постъпващите в манастира послушници.
По думите на настоящия игумен на „Санта Мария де Буенафуенте дел Систал”, „сестра Тересита е била много светъл и здрав човек. Тя живя образцов живот”, добавя игуменката. /КРОСС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>