В Испания връщат кучешки фекалии на стопаните на четириногите

abrir1Управата на испанския град Брунете започна да наказва по един твърде необичаен начин собствениците на замърсяващите тротоарите кучета, като събира фекалиите и им ги връща по пощата.

Градчето-новатор в общинската чистота е разположено на около 20 километра западно от столицата Мадрид и е с население от 10 хиляди души. То използва услугите на 20 доброволци, които патрулират по улиците и дебнат дали стопаните почистват оставените по улиците фекалии на домашните им любимци.

Отрядниците се заговарят с нарушителите и дискретно научават името на техните животни, предава БТВ. След това събират и раздробяват твърдите отпадъци на дребни парчета и ги изпращат препоръчано на стопанина. Доброволците ползват архива на общината, като по името на кучето и неговата порода стигат до господаря му.

Кампанията се оказала толкова успешна,че бил регистриран 70 процентен спад на кучешките “мини”, оставени по тротоарите. /Актуално

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>