В Испания арестуваха над 100 педофили

9e9cc3efb18b98c95e2a5dfb4a4478c5_bigСнимка: Shutterstock

Испанската полиция е арестувала над 100 педофили от месец септември насам при мащабни акции в различни точки на страната, предадоха местните медии.

 По информация на полицията са задържани общо 102 души, обвинени в сексуално посегателство над непълнолетни лица.

Силите за сигурност разкриха, че при операцията са иззети над 450 000 снимки и видеа, които да послужат като доказателствен материал на обвинението.

Профилът на педофилите е различен – от млади студенти до пенсионери, от безработни до добре заплатени граждани. Някои от задържаните са женени и имат деца. „При един от случаите мъжът е снимал тайно с камера сина на настоящата си жена“, разкриха от полицията.

В други случаи пък е налице сексуално насилие над непълнолетни. Сред жертвите има и деца на съвсем невръстна възраст. Полицията продължава разследването. Някои от децата са от югоизточната част на Азия, както и от Латинска Америка. Испанските служби работят в сътрудничество с чуждите.

Публикувано във факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>