В. Бойчева: Искаме да покажем нашия бит и традиции, както и пъстротата и красотата на родния си край

6f0e2aabdcca7d0a67418bb1072598a0Свободата е в избора, но с времето тази свобода започва малко да натежава. Годините в чужбина се натрупват, а носталгията се задълбочава все повече.

Това каза зa “Хоризонт” в предаването “12+3“ Веска Бойчева от асоциация “Българска роза” в Малага.

Дошли сме от различни краища на България по различни причини, но сме направили сами своя избор – именно там е свободата.

Бойчева поясни, че единствен лек за тази носталгия по родината е самите българи да се търсят и обединяват в общности, за да могат да участват в дейности, които да показват културното развитие и идентичност на българина:

Затова именно сме образували тази асоциация “Българска роза”, чийто председател е Бойка Ангелова. Тя е създадена преди година и половина с цел интеграция и културно развитие на българите в чужбина.

Искаме да покажем как са живели българите, нашия бит и традиции, както и пъстротата и красотата на родния си край, защото членовете на асоциацията са от различни етнографски региони, допълни Бойчева и поясни, че дейността на асоциацията е интересна и на самите испанци. / http://bnr.bg/

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>