В Барселона хиляди хора поискаха единството на Испания

Espana_252736838_49663849_1706x960

Хиляди хора излязоха по улиците на Барселона днес, за да подкрепят единството на Испания и да протестират срещу каталунския сепаратизъм, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

По оценки на полицията в протеста са участвали 15 000 души, съобщи в. “Паис”. Това е първото събитие, организирано от антисепаратистката група “Табарния”, която осмива с хумор и сатира каталунското движение за независимост.

Името “Табарния” е съчетание от първите срички на два града – Тарагона и Барселона, в които сепаратистите не получиха мнозинство от гласовете на референдума за независимост на 1 октомври, обявен за незаконен от централното испанско правителство, посочва ДПА.

След този референдум централното правителство разпусна регионалния парламент и свика нови избори в Каталуния на 21 декември, на които сепаратистите отново спечелиха мнозинство.

Автор: Филип Епитропов

//www.novini.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>