Върховният съд в Испания остави в сила присъдата на Меси

2111375349Върховният съд на Испания остави в сила присъдата от 21 месеца затвор за футболиста на “Барселона” Лионел Меси и баща му Хорхе Орасио Меси, наложена по делото за избягване от плащането на данъци, съобщава вестник “Ел Паис”.

Но се отбелязва, че за бащата на Меси срокът е съкратен от 21 на 15 месеца, докато в документите се казва, че съдът е потвърдил присъдата от 21 месеца и глоба в размер на 2,1 млн. евро за футболиста Лионел Меси по обвинение в три престъпления против държавната хазна.

Първоначално обвинението срещу футболиста и баща му, който е и негов мениджър, беше внесено в съда в Барселона през юли 2016-а г. Съгласно испанските закони, обвиняемият може да получи позволение да не изтърпи наказание лишаване от свобода, ако провинението му е първо по този характер, а присъдата не превишава срок от 2 години.

След решението на съда в Барселона, адвокатите на футболиста заявиха, че ще обжалват такова решение, тъй като виждат ясни основания да се защити техния клиент. Спортистът и баща му са обвинени в укриване на данъци в размер на почти 4,1 млн. евро. По данни на прокуратурата, футболистът не е платил данъци върху премиите, които е получавал през 2007, 2008 и 2009 г.

Лео Меси твърдял пред съда, че е невинен, тъй като с тези неща се е занимавал точно баща му Хорхе и самият той не е наясно с детайли като плащане на данъци и попълване на декларации.

БТВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>