Външният министър на Испания припадна в Давос

0000366142-article2Испанският министър на външните работи и сътрудничеството Алфонсо Мария Дастис Кеседо припадна по време на дискусия, организирана в рамките на Световния икономически форум в Давос, Швейцария. Това съобщи днес в. “Мундо”, предаде ТАСС.

Първият дипломат на Испания придружава на форума испанския крал Фелипе Шести. Вчера 62-годишният министър изгуби съзнание по време на колоквиум за социалната солидарност.

Монархът и другите участници в дискусията станаха от местата си, за да помогнат на испанския министър, разкопчаха му ризата и свалиха вратовръзката.

Модераторката на форума помоли незабавно да се осигури медицинска помощ на министъра и обяви проявата за приключила. След като пристигна лекар, министърът бе отнесен в медицинския пункт. Състоянието на дипломата скоро се подобри, но той не успя да придружи краля на някои срещи в Давос, разказва “Мундо”.
/БТА/

По публикацията работи: Елка Василева

ДНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>