Все повече български ученици избират средно образование зад граница

_cole_7e0a424fНай-привлекателни са училищата във Великобритания, Германия и Испания. Повишен интерес има сред българските ученици към средното образование в чужбина, предава телевизия Bulgaria On Air. За 10 години българските ученици, избрали да завършат гимназия на Запад, са се увеличили с 53%.

Най-привлекателни за тях са училищата във Великобритания, Германия и Испания. Годишните такси са високи – между 30 хил. и 60 хил. евро.

В продължение на два дни изложението „Световно образование” предложи на ученици и родители образование в 35 средни училища и колежи зад граница.

Доброто име на училището, международно призната диплома, езикът и по-големите шансове да учи след това в престижен западен университет са основните причини, които карат родители и младежи да избират западното пред българското средно образование.

Другият начин да научим по-добре западен език са езиковите ваканции. Те са и по-евтини – около 1200 евро за 2 седмици.

Организаторите на форума „Световно образование“ предупреждават учениците, че от следващата есен във Великобритания се въвеждат нови изисквания за кандидатстване. Те са свързани с успеха от училище и резултата от приемните изпити.

„Това прави, особено в по-селективните училища, приема по-сложен и труден, тъй като децата ще трябва да се явяват освен на сегашните тестове по английски, и на математика, за да се види в оставащото време до завършване ще могат ли да се подготвят добре, за да получат необходимото ниво и влязат в университет“, обясни Светлан Данев, координатор на форума.

Така в някои училища с компютърни науки и бизнес мениджмънт ще се изисква ученикът да е с оценка от българската диплома над 5.60.

По статията работи: Десислава Попова
Източник: Инвестор.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>