ВНИМАНИЕ: WIZZAIR поставя нов капан на клиентите си

wizzair-libraryПоредния капан на WIZZAIR е сложен за клиентите, които не разполагат с кредитна или дебитна карта и, правейки резервация на сайта им, избират начин на плащане- банков превод.

От известно време компанията замени банковите си сметки в някои държави, сред които е и Испания, с такива във Великобритания, оправдавайки този факт с: “…

Моля, имайте предвид, че вместо сега използваните национални форми на трансфер, скоро всички трансфери в страните от Еврозоната ще се инициират като кредитни трансфери по SEPA.

Системите за плащания в Еврозоната постепенно ще преминат към кредитни плащания по SEPA между 2014 и 2018 г.

В Европа има 32 държави, които получават и са стартирали кредитни трансфери по SEPA, затова Ви препоръчваме да започнете да извършвате своите трансфери на евро като кредитни трансфери по SEPA от сега…”

Да, но банковите сметки във Великобритания не са в евро, а в лири и когато клиента отиде да направи превода от испанската банка разбира, че освен стойността на билета ще трябва да заплати и допълнителна такса /в моя случай беше 25 евро/ за обмена на валутата /от евро в лири/.

 Източник: http://www.blgari-v-chuzhbina.es

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>