Вежди обсъжда културен център в Мадрид

3faa697281027477eae1827aabc21ad3_600x460Вежди Рашидов обсъди с Хосе Игнасио Верт Ортега, министъра на образованието, културата и спорта на Испания, възможността за откриването на наш арт институт в Мадрид. Така общуването между творците от двете държави ще бъде много по-непосредствено, бяха единодушни и двамата на срещата си в столицата на кралството.

Министърът на културата и колегата му коментираха и предстоящата изложба с оригинали на великия Ел Греко за откриването на новия софийски музей Кв. “500″, насрочено за 24 май.

Хосе Игнасио Верт Ортега пък отбеляза, че би се радвал на експозиция с образци на прочутата по целия свят българска иконописна школа. И с огромен интерес прие монографията на професор Иван Маразов за тракийската цивилизация, която Вежди му поднесе. Двамата обсъдиха и подписването на спогодба за сътрудничество и регламент за копродукции.

Вежди Рашидов ще се срещне и с видните колекционери на изобразително изкуство Педро А. Сера и Бернардо Кетглас, с които ще уточнява представянето в София на оригинални произведения на Пабло Пикасо и Хуан Миро от техните лични сбирки.

http://www.standartnews.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>