Вандали оскверниха статуята на Роналдо с надпис “Меси 10″ на гърба

fd75ebfacbae42b191dedc4b1e458dc5Вандали са осквернили статуята на Кристиано Роналдо в родния му Фуншал – столицата на Мадейра в Португалия. На гърба на паметника с червена боя е изписано “Меси”, а отдолу е поставен номерът, с който аржентинецът играе – 10.

Общински работници веднага са се заели със задачата да почистят статуята, пише местният “Диарио де нотисиаш де Мадейра”.

Паметникът беше открит през декември 2014 г. с церемония, в която участва и нападателят на “Реал” (Мадрид). Това се случи в дните, след като белите спечелиха световното клубно първенство в Маракеш.

Статуята е подарък на Роналдо от местните власти. В основата ѝ пише “Най-добрият футболист в света”.

Сестрата на футболиста – Катя Авейро, реагира остро след посегателството. “Това действие само по себе си е жалко, но също такава е и срамната завист, която съществува”, написа тя във Facebook.

“Отговорните лица трябва да знаят, че нашият остров беше избран за най-добрия в света не заради морето или храната, а заради тази фигура (на Роналдо), който почита корените си пред световната публика.”

Авейро добави, че извършилите деянието заслужават да живеят в Сирия сред хора, които не уважават и не умеят да живеят в общество. “Да ми  простят тези, които страдат от войната, но светът е лошо разпределен.” / Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>