Български трупи от Испания на Международния фолклорен фестивал в Пловдив

plakat_folk_fest_2014Танцови състави от три континента се включват в 21-то издание на Международния фолклорен фестивал в Пловдив между 3 и 7 август. Очакват се трупи от Испания, Корея, Турция, Сърбия, Полша. За първи път идва и трупа от Аржентина. Символичен домакин от българска страна е Професионалният фолклорен ансамбъл на град Сливен.

Всяка вечер по време на мащабното събитие съставите  ще дефилират в центъра на Пловдив. От понеделник до петък те тръгват в 17.30 часа  от „Дом Левски” и минават по Главната улица, за да стигнат до сцената на пл. „Стефан Стамболов”, където изнасят кратки концерти. Програмата продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената  на Античния театър от 20:00 ч.

Освен концертите в самия град, представления ще има и в други райони на област Пловдив. Ансамблите от Турция и Испания ще изнесат представления в  Асеновград на 4 август, а на 6 август танцьорите от Сърбия и Полша ще гастролират в Хисаря.

Организаторите от община Пловдив са подготвили и  паралелна културна програма, която включва обиколка на забележителностите в Пловдив, Бачковския манастир и Асенова крепост.

Утвърденият фестивал ще привлече зрители от всички краища на България, а оператори от цялата страна са включили събитието в програмата на своите чуждестранни гости. Очаква се по традиция Античния театър да бъде пълен по време на всички фестивални вечери, а зрителския интерес голям.

Първи на откритата сцената на площад „Стефан Стамболов“ в понеделник ще се качат колективите от  АНПТ „Сливен”, Аржентина. Полша, Република Корея, Турция, Испания и Сърбия. Тържествено откриване на фестивала  е от 20.00 часа на Античния  театър. / Дарик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>