Български автобус с пътници изгоря до френско-испанската граница

Image_2187221_126Български автобус с туристи изгоря близо до френско-испанската граница. Пътниците се спасили невредими, но голяма част от багажа им е изпепелен, съобщи TV7. Инцидентът станал снощи, около 03:15 ч. Автобусът, който е собственост на русенска фирма, пламнал в движение.

Потърпевшите стояли няколко часа на открит паркинг без яснота ще има ли къде да нощуват. “Изгоряха много неща, документи на хората, лекарства”, разказа по телефона Илияна Михова, която е пътувала в рейса. Тя успокои, че всички са се спасили и няма пострадали.

„Автобусът, обаче, изгоря абсолютно до основи, останаха само железа. Пълен ужас”, описа картината жената. Тя разказа, че пътниците са били около 50-ина, сред тях е имало и малки деца.

Няколко часа сънародниците ни са изкарали в пълна неизвестност за това какво ще се случи с тях. Русенската фирма, която е организирала пътуването и чийто е бил изгорелият автобус, пратила нов да ги вземе.

Докато той пристигне обаче, минали 30 часа, в които пътниците стояли на един паркинг. В късния следобед станало ясно, че е намерен подслон и българите има къде да пренощуват.

„Трудно бе да настаним хората инцидентно”, обясниха забавянето от русенската фирма. Неин служител увери, че автобусът не е стар и че веднага, след като се е разбрало за инцидента, е бил пратен друг. /24chasa.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>